top of page
Search

Orasul de la mare ce construieste oameni de fier!


Oamenii de fier sau eroii nu apar peste noapte! Ei se construiesc! Ce face un erou sa fie special; dar de ce avem nevoie de oameni de fier in aceste zile?

Cel mai important lucru este ca ei sunt exceptionali. Intr-un fel sau in altul, ei ca oameni obisnuiti isi depasesc conditia si fac saltul.

Din exterior, lumina reflectoarelor face ca viata eroilor sa para dulce si fara greutati, dar in legende si in realitate, provocarile contureaza si creaza eroul.

Noi, echipa Total Fitness Gym Constanta, in aceasta perioada, dorim sa scoatem in evidenta eroii de langa noi, eroi care au dus numele orasului pe buzele tuturor si care ne-au facut mandri ca in acelasi timp ne-au trecut si pragul.

Dorim sa aducem mai aproape de voi oameni deosebiti, sportivi, medici, oameni ca voi sau ca noi care sa inspire prin rezultatele lor.

V-am pregatit un interviu cu Alexandru Arginteanu! Noi il stim ca om dar il stim si ca erou. Numeroase competitii, numeroase premii, multiplu campion ‘’StrongMan’, recorduri peste recorduri. Ne bucuram ca ne-a oferit acest interviu si ca aveti ocazia sa cunoasteti omul din spatele eroului din Constanta.

Pentru ca dorim sa intram cat mai repede in subiect, avem un set de intrebari:


Salut Alex. Ne bucuram ca ai acceptat sa ne raspunzi. Stim ca esti pasionat de sport, dar cum ai inceput? Am inteles ca ai practicat si rugby, cand ai inceput ?

Mai intai, vreau sa va multumesc pentru acest interviu! Am practicat rugby-ul in liceu, timp de 2 ani. Putina lume stie ca il practicam in paralel cu baschetul de performanta, intru cat baschetul era sportul meu de baza, iar rugby-ul era o "consecinta" a faptului ca "Liceul cu program sportiv Constanta" nu avea sectie de baschet inclusa in programa scolara si astfel trebuie sa practic un sport din cele incluse. Mutandu-ma din Buc. la C-ta. cu familia, m-am inscris la L.P.S., iar clasa unde am fost repartizat, era alcatuita majoritar din rugby-sti, si astfel am ales rugby-ul, continuand in paralel si cu baschetul la un club constantean de juniori.


Cum e generatia ta si cum ai fost ca si “copil”, ca totusi te-ai nascut cu 1 an inaintea vestitului Cernobyl ?

Generatia mea ('85) consider ca este printre ultimele care au simtit frumusetea unei copilarii lipsite de tehnologie, o generatie care a reusit sa isi consolideze niste principii de viata bazate pe educatia parentala, personalitate si cultura. O generatie de tranzitie, care a avut sansa sa faca cativa pasi si prin era comunista, dar si in era democratiei, simtind astfel si fericirea generata din lucrurile marunte lipsite de tehnologie, dar si de inventiile secolului 21 din domeniul tehnologiei. Ca si copil, Alex era foarte jucaus, creativ si mereu asemenea unui burete care dorea sa absoarba fiecare informatie care ii iesea in cale. Nu uita nici o secunda de cei "7 ani de-acasa" si mereu se punea in ipostaze care il provocau sa isi testeze inteligenta si capabilitatea de a se adapta in fiecare situatie. Nu se plangea cand dadea de greu, ci cauta mereu solutii, iar "pregatirea" asta a sinelui l-a ajutat pentru viata de adult ce avea sa vina.


Daca te-ai intalni cu tine, varianta ta de adolescent, cum te vezi? Cum te-ai descrie? Cum era Arginteanu ca adolescent?


Alex ca adolescent era respectuos, extrem de glumet, plin de viata, dar in acelasi timp a cantarit mereu pericolul de a ajunge pe vreun drum gresit sau in vreun anturaj nepotrivit. Niciodata nu a uitat de educatia parentala si nu a luat niciodata decizii pripite, ajungand astfel sa nu simta vreodata dezamagirile specifice varstei adoloscentine, precum se obisnuia in majoritatea cazurilor. Daca m-as intalni cu mine in varianta de adolescent, mi-as spune sa continui pe drumul pe care am plecat, caci la un moment dat, indiferent cat de greu va fi pe drumul asta, satisfactia succesului va veni cu siguranta. Personal ma pot mandri cu realizarile pe care mi le-am tapetat in minte inca de cand am terminat liceul, si pe care le-am bifat ca indeplinite. Si nu ma opresc aici.



Ce te-ai sfatui, daca te-ai intoarce in timp acum 20 de ani?

M-as sfatui sa ma antrenez si mai mult, si mai intens la baschet, intrucat este si va ramane sportul meu de suflet. Sportul care m-a tinut departe de anturajele rele si alte tentatiile de moment.



Ce te motiveaza pe tine si cum ti-ai atins recordurile?

Practic sunt propria mea inspiratie, stiind prin ce etape grele ale vietii am trecut cand eram pusti. Lipsa banilor in familie si multe alte impedimente potrivnice pentru ceea ce inseamna sportul de performanta. Si tot am reusit sa continui sa ma tin de sport si sa evoluez. Astfel, daca reuseam sa imi depasesc conditia in acele vremuri grele, cum as putea sa nu reusesc acum cand acele vremuri grele au apus? E nevoie doar sa-mi trimit in trecut mintea, iar inspiratia si ambitia apar indubitabil la doar cateva secunde, generandu-mi tot ce am nevoie pentru a reusi sa stabilesc noi recorduri si obiective propuse.



Sala de forta, ce rol a jucat in drumul tau de sportiv?

In ceea ce ma priveste, tot ce are legatura cu fierul, a jucat mereu o mare parte din viata mea. Cand eram copil, avea tatal meu niste gantere prin casa, dar si o carte despre antrenamentele lui Arnold Schwarzenegger, si astfel, mereu cautam sa-mi demonstrez ca pot face si eu ce scrie in acea carte, bineinteles, la o scara de copil, cu o gandire de copil, insa imi placea ce simteam cand ma antrenam cu acele gantere. Mereu ridicam lucruri grele prin casa si nu numai, ca sa vad daca am forta, si imi placea extrem de mult sentimentul cand reuseam sa ridic ceva ce alti copii nu reuseau! Astfel, dupa ce am terminat performanta cu baschetul, am intrat in sala de forta la varsta de 19 ani si "acolo am ramas", reusind sa ma antrenez si sa ma perfectionez de la an la an, indreptandu-ma spre o cariera de performanta in sportul de strongman.


Ai o reteta a succesului?

Unica reteta a succesului, cunoscuta de mine, este cea a muncii intense, serioase si repetitive, pentru a-ti atinge obiectivele propuse. Personal, nu cred in noroc. Cred doar in perseverenta si in dorinta de a evolua constant, de a nu stagna vreodata.


Cum vezi un antrenament bun, dupa ce principii il concepi?

Nu mi-am notat niciodata in viata asta o informatie pe o foaie, vis a vis de sala, vreun program alimentar sau de exercitii. Intotdeauna m-am antrenat instinctual in sala, iar la mine a dat randament alegerea asta. Stiam doar grupa musculara pe care trebuia sa o lucrez in ziua respectiva, in rest, exercitiile, nr. de serii / repetari, imi veneau in minte cand faceam incalzirea de inceput. Si nu am crezut niciodata in supraantrenament, ori cel putin organismele sunt diferite, iar al meu a daramat mitul asta in ceea ce ma priveste, reusind cu succes sa ma antrenez si cate 5 ore la antrenament, sau 2 antrenamente pe zi, a cate 3 ore fiecare, unul de strongman, si altul la sala de fitness.




Iti multimim ca te antrenezi in cadrul salii noastre si multumim ca ai dus Constanta in competitii de top! Ce te-a atras in primul rand la Sala Total Fitness gym,de ai ales sa te antrenezi de atatia ani la noi?

In primul rand, si eu vreau sa multumesc conducerii salii Total Fitness Gym, pentru ca m-a lasat atatia ani sa ma antrenez in aceasta sala, adica ani de zile de antrenamente dure si intense, cu sute de kg. mutate prin toata sala, ridicate, trantite, iar mutate, etc. Nu stiu daca alta sala din Constanta ar fi fost disponibila sa gazduiasca un strongman si "nebunia" antrenamentelor sale dure. Ce m-a atras.. Pai este simplu: Diversitatea si multitudinea aparatelor, a ganterelor si a discurilor, dar si a barelor specifice atat pentru indreptari, cat si pentru genuflexiuni. Am fost intr-o multime de sali in aceasta tara, dar pot garanta ca niciuna nu a avut vreodata diversitatea de aparate / gantere / discuri / bare pe care o are sala Total Fitness Gym. De restul salilor din Constanta, nici nu se pune problema comparatiei, cu toata stima si pentru ele. De-asemenea, fiind organizator de competitii de strongman, de aproape un deceniu, mentionez recunoscator ca am avut parte mereu de ajutor de la conducerea salii Total Fitness, de la discuri si bare, pana la premierea cu abonamente gratuite! Sunt realmente recunoscator pentru tot ajutorul acordat! Sa mai mentionez si ca sunt cel mai vechi si constant client al salii Total Fitness Gym? Conducerea salii mi-a permis mie si altor trei persoane sa ne antrenam in sala cand nici macar nu era inca gata pentru a fi deschisa / inaugurata, avand doar cateva gantere si aparate ansamblate disponibile. Si astfel, ne-am antrenat timp de o saptamana, zilnic, cu doar acele cateva greutati disponibile, fara sa ni se impuna vreo limita de timp, ci puteam sta sa ne antrenam si 24 de ore daca doream. Au trecut nu mai putin de 14 ani de-atunci.


Ai foarte multi fani si multi te urmaresc ca un erou. Ce sfaturi ai pentru cei care te urmaresc?

Ma bucur daca am reusit in toti anii mei ca sportiv, sa inspir cat mai multe persoane si astfel sa las de inteles ca sportul este medicamentul de care are nevoie orice om in aceasta viata. Aceasta ar fi o realizare incomensurabila pentru mine! Sfatul meu ar fi ca fiecare om sa-si gaseasca zilnic minim 40 de minute din timpul lor pentru a face sport, indiferent de optiunea sportiva aleasa. Important este sa contribuie si ei la terenul necesar pentru sanatate, caci traim niste vremuri in care sistemul imunitar este destul de important pentru a combate virusii din ce in ce mai puternici, iar sportul este recunoscut stiintific ca fiind un important factor care contribuie la intarirea si sustinerea sistemului imunitar. Asadar, FACETI SPORT, lasati scuzele, alimentati-va sanatos si bucurati-va de viata!


Am aflat ce face un erou , dar de ce avem nevoie de ei sau de oameni de fier in aceste vremuri?

Probabil ca fiind oameni obisnuiti, in aceste momente tulburi, ca cele pe care le traim acum isi vor asuma si vor face saltul. Saltul spre a devenii mai buni, saltul de a raspunde provocarilor, de a nu renunta in fata greutatilor. Avem nevoie de oameni de fier sa ne reaminteasca de ce am ales sa incepem lucrul de care suntem pasionati, sa ne reaminteasca valorile.








198 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page